Ruben

24 år gamle Ruben fra Bjarkøy i Troms har gått fra å gi ut prøvende popmusikk til å treffe et voldsomt stort publikum på kort tid, både her hjemme og i utlandet. Med over 100 millioner streams og nominasjoner til P3 Gull som «Årets nykommer» og til Spellemannpris for «Årets nykommer» og «Årets låt», har Ruben har fått en pangstart på artistkarrieren. Ikke galt for en fyr som i utgangspunktet begynte med musikk som terapi for å få bukt med sine egne indre demoner.

Debut EPen Melancholic videreførte tematikken fra låtene som allerede har skapt bølger, og veksler mellom lys og mørke, smerte og håp – basert på egne opplevelser og erfaringer. Eller som han selv sier det: «Jeg ville lage denne EPenfor å vise de som kjenner meg at selv om jeg ofte er en glad og energisk person, så ligger det mye bak alt dette, slik som det gjør hos de fleste andre. Jeg ønsket å vise et bredere spekter, en annen side av hvem jeg er… og kanskje starte en samtale».

En samtale Ruben selv slet med å artikulere i mange år – låtene sentrerer nemlig uunngåelig rundt hans egne erfaringer med sosial angst og usikkerhet. I tenårene var han innom både film, foto, dans, tegning og maling, før han etter hvert lastet ned vokal- og instrumentalspor som han lærte seg å redigere sammen. Gradvis begynte han å produsere låter selv og musikken ble en trygghet som han utforsket både de tekniske og emosjonelle aspektene av – låtskrivingen hjalp ham å forstå og bearbeide følelsene sine.

Derfra gikk det fort. Debutsingelen «Walls» (2017) nådde sjetteplass på Spotifys toppliste i Norge, fjerdeplass på radiolista, og tilbrakte over ett år på Spotifys topp 200. «Lay By Me» nådde helt til topps på radiolista og sjetteplass på Spotifys toppliste i Norge, samt topp 50 plasseringer i Sverige & Finland og topp 100 plassering i Danmark. Med «Power» entret Ruben nok en gang topplistene på en #24 plass i Norge og har holdt seg på Spotify sin Norske topp 50 i over 150 dager. Ruben har skrevet all tekst og melodi selv, og er medprodusent på alle låtene.

I ettertid av den svært suksessfulle EPen Melancholic har Ruben skiftet sitt fokus mot et lysere spektrum av følelser med sin neste singel “So High”. Han beskriver sangen selv som en hyllest til den vakre følelsen av å miste seg selv i et øyeblikk, som en musiker men også i livet generelt. “Det kan være så vakkert å miste seg selv når man er med noen eller gjør noe man er glad i. Det fikk meg til å tenke på hvilke andre områder i livet jeg fikk denne følelsen, og bestemte meg derfor å skrive denne låten om en nær venn jeg har”